ActivitatsComunicats i textosLaboral

1 de Maig 2015: Unitat i lluita pel control social de l’economia.

El proper 1 de maig les llibertàries tornem a aixecar les banderes de la dignitat de la classe treballadora i de la construcció d’un sistema social i econòmic compatible amb el benestar de la majoria. Des del Procés Embat fem una crida a assistir a les diferents convocatòries al llarg del país.

En el cicle de mobilitzacions sorgit després de la generalització de la crisi capitalista, les qüestions relatives al món del treball han estat absents per regla general de les agendes del moviment popular. A més a més l’erosió de les condicions laborals continua imparable i les seves conseqüències afecten a totes les facetes de la vida social, com ara habitatge, feminisme o defensa del territori. Als nostres dies l’economia continua sent el factor determinant de la nostra vida en societat.

La nostra tasca, la de l’entorn llibertari de Catalunya, ha de ser la d’analitzar les causes del descrèdit sindical i dels instruments d’intervenció al món del treball i la de desplegar les formes de lluita necessàries per col·locar l’acció de les treballadores i treballadors a l’agenda de la mobilització popular. Cal fer tasques com la de nodrir i revaloritzar el sindicalisme democràtic i combatiu, així com la de connectar-ho amb els moviments socials en relacions de suport mutu, la d’orientar els organismes populars de poble i barri cap el suport o l’impuls del sindicalisme, i també la d’inserir l’aspecte sindical en el desenvolupament d’una alternativa global al capitalisme a casa nostra, dins del camí de la construcció de l’alternativa llibertària.

L’alternativa llibertària passa necessàriament per l’enfortiment d’aquelles expressions de ruptura sindical, les coordinacions socials i sindicals, i l’unitat d’acció en les lluites ofensives posant en valor els avanços col·lectius per sobre dels particularismes.