Activitats

[29/09/2015 Sants-Barcelona] Presentació del llibre “La apuesta directa”

directa_petit(3)El dimarts 29 de setembre de 2015, a les 18:30 hores, a l’Espai Obert (c/ Violant d’Hongria, 71, Sants, Barcelona), tindrà lloc la presentació del llibre “La apuesta directa”. Participaran en la presentació Carlos Taibo, professor de Ciència Política i de l’Administració en la Universitat Autònoma de Madrid i coautor del llibre, “Toño” Gómez, membre de la Coordinadora Anti-Privatización de la Sanitat i impulsor de l’edició del llibre, un membre d’Etcétera (correspondencia de la guerra social), i un altre membre del Grup de Reflexió per l’Autonomia, coautors també aquest dos últims del llibre.

La presentació es durà a terme amb el suport de la CGT de Catalunya, CNT-AIT de Catalunya i Balears, Embat per l’anarquisme social i organitzat, y Solidaridad Obrera.


La apuesta directa

Debate libertario y ciclo político.

Aquest llibre sorgeix en activar un procés de reflexió horitzontal sobre les transformacions socials i polítiques en curs i les seves possibles evolucions. Es proposa com «facilitador», eina d’aproximació, una de les activitats llibertàries que, a la calor de les derives «democràtiques» en curs, estan esforçant de dibuixar mapes del que esdevé, assumint que es tracta d’una aposta del tot subjecta a discussió i a error. Les contribucions de diferents col·lectius i individualitats a aquesta reflexió comuna, més d’elaborar un pacte de consens de les organitzacions socials per frenar la devastació capitalista, intenten proporcionar diagnòstics rigorosos per fer visibles els mecanismes ocults, i no només els obvis (injustícia, crueltat, desigualtat …) de la dominació. La seva urgència procedeix d’una actitud militant i oberta, que no deixa de plantejar-se com experimentar i estendre les pràctiques d’autoorganització i autogestió fora de les dimensions actuals de la política representativa i institucional en l’escenari que s’està gestant.

El propòsit és de reformular l’anarquisme en el marc de l’època actual, un anarquisme disposat a posar-se en discussió, que sap dirigir cap a si mateix la més exigent de les mirades crítiques, alhora que està plenament conscient de la seva poderosa presència en l’imaginari i en les lluites d’amplíssims estrats de població que anhela una societat radicalment diferent. Un pensament llibertari en contínua formació, en evolució amb la realitat social i cultural, capaç d’enriquir-se i de modificar-se en contacte amb el món en el qual s’insereix, a través de les experiències que desenvolupa, gràcies a les lluites en què participa i als coneixements que absorbeix i elabora.

«Lo menos que cabe exigir de una propuesta que merezca nuestra atención y apoyo es que rehúya ese mezquino realismo que huele por todas partes a defensa obscena, a menudo vergonzante, de la miseria existente. Frente a ese mezquino realismo no podemos hacer otra cosa que recordar que quienes creemos en la autoorganización, en la autogestión y en la autonomía estamos aquí, y que no somos pocos».
Carlos Taibo.

Contribucions de: Jtxo Estebaranz, Octavio Alberola, Carlos Taibo, José Luis Carretero Miramar, Grup de Reflexió per a l’Autonomia, Cul de Sac, José María Olaizola, Javier Encina i María Ángeles Ávila, Rafael Cid, Carles Sánchez i Socorro Pérez, Alfonso Álvarez i Paco, Federación de Estudiantes Libertarios. Epíleg de Mario Domínguez.

Enclave de Libros, Madrid 2015
320 págs. Rústica 21×15 cm
ISBN 9788494270864

http://www.lamalatesta.net/product_info.php/products_id/5646