Comunicats i textosFeminismes

Comunicat d’Embat en suport a la campanya #TrenquemElSilenci

El passat 13 de setembre una dona va fer un excercici de valentia i coratge i va fer públic un cas de violencia masclista que havia patit i com s’havia gestionat, de tal manera que ella havia acabat per no poder militar mentre el seu agressor anava guanyant poder. No només ha tingut la força per fer-ho públic sino que també ha posat sobre la taula una serie de reflexions polítiques i propostes al voltant de com les organitzacions d’esquerres gestionem la qüestió dels militants que són agressors masclistes.

Des d’Embat donem tot el suport a la dona agredida i a les seves reivindicacions.

Aquí teniu el comunicat sencer, que recomanem llegir:

https://trenquemelsilenciblog.wordpress.com/

El comunicat està dirigit al moviment de l’Esquerra Independentista, però la situació és la mateixa a les organitzacions llibertaries. Per desgracia, en el poc temps de vida que té Embat ja hem hagut de tractar i gestionar situacions similiars. Per tant, considerem que les seves crítiques també van dirigides a nosaltres i ens han de servir per reflexionar sobre com tractem aquests casos.

Des d’Embat volem garantir la seguretat de les dones en tots els espais, sobretot en els de militancia i participació política. Embat és una organització que aposta pel feminisme. Per això declarem que hi haurà tol·lerancia zero respecte els agressors masclistes, especialment els militants de la nostra organització. Estem a disposició i farem costat a qualsevol dona que hagi estat agredida per un militant d’Embat. Alhora seguirem treballant en la deconstrucció dels nostres militants per tal de prevenir aquest tipus de situacions, així com de millorar les nostres eines de gestió.

El silenci i l’encobriment dels agressors és complicitat i converteix a les persones i organitzacions que ho fan en perpetuadores de l’agressió.