Articles pel debatInternacional

La solució final a Palestina

Benjamin Netanyahu va dir que l’exèrcit està disposat a arribar fins al final en aquesta operació. Oficialment, el “final” significa acabar amb els túnels mitjançant els quals els presoners del ghetto de Gaza poden obtenir aliments, medicines i totes aquestes coses que els estan vedades pel bloqueig medieval que pateixen per part d’Israel, amb el suport europeu, nord-americà i egipci. Significa tallar les venes amb les quals Gaza encara pot bategar, estable en la seva gravetat, i accelerar la mort lenta d’aquesta comunitat de prop de dos milions d’éssers humans per fam, per malaltia, per set. Sembla que Israel està prenent molt seriosament l’aplicació de la “Solució Final” al “problema palestí”.

“Els animals de fora van mirar del porc a l’home, i de l’home al porc, i novament del porc a l’home; però ja era impossible discernir qui era qui. “

(George Orwell, “La rebel·lió dels animals”)

Enmig d’aquesta barbàrie que un cop més ens toca presenciar a Gaza, no falta qui ha comparat al règim d’Israel amb l’apartheid a Sud-àfrica. La comparació, però, es queda curta. Ni tan sols el racisme estructural sud-africà arriba al nivell de brutalitat tan sistemàtica que avui han de suportar els palestins. Alguns autors han comparat a Gaza amb un ghetto, les presons a camp obert en què els nazis confinaven als jueus a Europa, i a la seva resistència amb la resistència del Ghetto de Varsòvia el 1943 [1]. L’escriptor colombià, Antonio Caballero, descriu a Cisjordània “com un arxipèlag de ghettos tancats per murs aixecats per Israel i carreteres custodiades per guàrdies militars israelians que serveixen per comunicar les dotzenes d’assentaments de colons jueus instal·lats en terra palestina i, alhora, per incomunicar les comunitats palestines” [2]. L’intel·lectual israelià Ilan Pappe també està d’acord que la política israeliana busca convertir les comunitats palestines en guetos físicament separats [3]. La situació dels palestins que viuen i treballen a Israel no és molt millor: centenars han estat detinguts des que va començar l’ofensiva [4]; altres han estat víctimes d’autèntics pogroms [5] muntats per israelians recalcitrants en contra de la població àrab que gaudeix, a cops i escopinades, les mels d’aquesta “democràcia”. En una moderna versió de l’eugenèsia, grups israelians com Lehava i Hemla s’han format per impedir que els jueus es barregin amb àrabs i fins i tot reben finançament de l’Estat per mantenir les “races” separades [6]. Israel constantment humilia, tracta de desposseir de dignitat als palestins i desbordar amb la seva suposada omnipotència militar, perquè creguin que la resistència és inútil. Però la resistència és l’últim bastió de la dignitat. La resistència palestina, per tots els mitjans, armada i desarmada, és la que demostra la humanitat que mai els colonitzadors sionistes aconseguiran arrabassar a aquest poble brau.

Un general israelià, Moshe Dayan, alguna vegada va dir que “Israel ha de ser com un gos rabiós, massa perillós com per ser molestat”. Són veritablement com gossos hidrofòbics: un soldat israelià escrivia al seu compte de Facebook “Avui he matat 13 nens palestins” i després llançava improperis en contra dels musulmans [7]. Aquests són els valors que s’inculquen en aquesta “democràcia exemplar”! -Exemplar segons els EUA. Els qui es vanaglorien, de manera qüestionable, de ser la “única democràcia de l’Orient Mitjà”, paradoxalment, han declarat la guerra a l’únic govern democràticament elegit a la regió: el govern de Hamas a Palestina, avui confinat a Gaza per la força militar i el col·laboracionisme del partit rival palestí, Fatah, posat il·legalment al poder per Israel i els EUA. Mentrestant, civils israelians s’agrupen en les muntanyes properes per celebrar, amb xampany i abraçades cada bomba que cau sobre Gaza [8]; altres van a les protestes contra la guerra a cantar que “ja no necessiten escoles a Gaza perquè no els deixarem nens vius” [9]. Desitgen la neteja ètnica, se’ls inculca que ells són els “escollits” i que ningú més pot trepitjar aquest sòl que van prendre a sang i foc el 1948. La fallida moral de l’Estat d’Israel és que l’únic que manté unit a aquest poble és l’odi.

Uns 1400 palestins han mort en aquesta ofensiva i més del 70% d’ells no són combatents. Uns 300 són, de fet, nens. Massacrats enmig del bombardeig, la metralla, les bombes “intel·ligents” i les de dispersió, així com aquesta temible i prohibida arma química, el fòsfor blanc [10]. Un funcionari d’Unicef descriu el panorama dantesc: “Nens són assassinats, ferits, mutilats, cremats, a més d’estar totalment horroritzats” [11]. I la civilitzada Europa, com si res. Milers es manifesten als carrers en solidaritat amb Palestina i els governants europeus, creuats de braços, assisteixen al genocidi sense immutar-se. Navi Pillay, alta comissionada de Drets Humans per l’ONU ha expressat que els atacs contra habitatges, escoles i hospitals, així com totes les violacions contra el Dret Internacional Humanitari d’Israel, han estat totalment deliberats. Per ventura no? El gos rabiós i perillós de l’Orient Mitjà té un amo que el protegeix de qui sigui. Si no fos per la protecció incondicional dels EUA i de la Unió Europea, Israel no seria capaç de fer una desena part de les atrocitats que realitza impunement. EUA, mentrestant, segueix enviant municions i càrregues de morter per alimentar aquesta massacre [12].

Benjamin Netanyahu va dir que l’exèrcit està disposat a arribar fins al final en aquesta operació [13]. Oficialment, el “final” significa acabar amb els túnels mitjançant els quals els presoners del ghetto de Gaza poden obtenir aliments, medicines i totes aquestes coses que els estan vedades pel bloqueig medieval que pateixen per part d’Israel, amb el suport europeu, nord-americà i egipci. Significa tallar les venes amb les quals Gaza encara pot bategar, estable en la seva gravetat, i accelerar la mort lenta d’aquesta comunitat de prop de dos milions d’éssers humans per fam, per malaltia, per set. Sembla que Israel està prenent molt seriosament l’aplicació de la “Solució Final” al “problema palestí”. La Parlamentària del partit “Llar Jueva”, Ayelet Shaked cridava obertament al genocidi i la neteja ètnica, a incitar els soldats a assassinar a les mares palestines perquè no seguissin reproduint escurçons [14]. En el seu mètode d’opressió als palestins, Israel s’assembla cada dia més a la bèstia nazi-feixista. Com a “La rebel·lió dels animals”, al final, quan mirem a l’opressió sionista i a l’opressió feixista, amb la perspectiva històrica, resultarà impossible distingir l’una de l’altra.

José Antonio Gutiérrez D
31 agost 2014

[1] http://electronicintifada.net/content/gaza-ghetto-uprising/7919
[2] http://www.semana.com/opinion/articulo/antonio-caballero-la-tierra-prometida/397029-3
[3] http://electronicintifada.net/content/israel-arrests-activist-hosting-skype-chat-resistance-icon-leila-khaled/13640
[4] http://electronicintifada.net/content/israel-arrests-activist-hosting-skype-chat-resistance-icon-leila-khaled/13640
[5] Turbas violentas anti-judías en la Europa del siglo XIX.
[6] http://electronicintifada.net/blogs/rania-khalek/merciless-israeli-mobs-are-hunting-palestinians
[7] https://uk.news.yahoo.com/gaza-strip-did-israel-defence-forces-soldier-david-173432299.html#RBRZ30L
[8] http://www.nytimes.com/2014/07/15/world/middleeast/israelis-watch-bombs-drop-on-gaza-from-front-row-seats.html?_r=0
[9] http://electronicintifada.net/blogs/rania-khalek/merciless-israeli-mobs-are-hunting-palestinians
[10] http://electronicintifada.net/content/attacks-hospitals-expose-israels-self-defense-claims-lies/13649
[11] http://www.semana.com/mundo/articulo/inicia-cuarta-semana-de-enfrentamientos-en-gaza/397294-3
[12] http://www.semana.com/mundo/articulo/ee-uu-envia-armas-israel/397484-3
[13] https://es-us.noticias.yahoo.com/determinados-llegar-final-misi%C3%B3n-benjamin-netanyahu-153709472.html
[14] http://electronicintifada.net/blogs/rania-khalek/merciless-israeli-mobs-are-hunting-palestinians

_____________________________________

En castellà: http://www.anarkismo.net/article/27216
En italià: http://www.anarkismo.net/article/27221