ActivitatsComunicats i textosFeminismes

8 de Març: Revolució, desobediència i victòria

umlem

Les llibertàries del Procés Embat fem una crida a secundar les Jornades de Lluita convocades el 6 i 7 de març dins del marc de la Vaga de Totes, així com a participar als actes, concentracions i manifestacions que tindran lloc per tot el territori el proper dia 8 amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Revolució, desobediència i victòria no són mots en femení per atzar; sempre és la part més castigada la que acaba donant el pas definitiu vers la llibertat (també en femení) i nosaltres les dones, abans, ara i sempre, aquí i encara més, allí, hem patit les injustícies multiplicades. Mil voltes rebel: dona, de nació i classe oprimides.

Sabent que la història ha confós interessadament herois per brivalls i tants i tants noms de vàlua s’han perdut en la nebulosa dels temps… Què no haurà passat amb els noms de tantes heroïnes anònimes a les quals agrair l’herència ignota però viva?

Mai no vencerem de debò si excloem de la lluita i del triomf una part de la humanitat. Sempre serà guanyar a mitges i impostar tot deixant una petja d’esclavatge estàlvia, aquella que garanteix la supervivència de l´espècie i a la que se li reserven els treballs més penosos, mal pagats i de menys lluïment; la condemnada a ser ombra invisible o el repòs més o menys evident del guerrer.

En moments on repunta amb força la violència masclista (que semblava eradicada a occident), l´obscurantisme beat i feixista i es fa evident la diferència en salaris i tracte, reculen drets guanyats a pols i amb la sang vessada, són germanes llatinoamericanes i d’orient mig, kurdes, les que ens tornen a mostrar el camí de la lluita sense quarter, aquella que mai no cessa, el veritable sentit de l’existència, colze a colze amb els companys i, sense treva, contra la ignomínia.

Per això la presència de la dona és sempre imprescindible en tots els fronts de lluita oberts: el de l’ensenyament (públic, laic, paritari i de qualitat), el de la sanitat, habitatge, energètic, ecològic… per garantir-ne l’equilibri i la completut. Més enllà dels dies assenyalats com aquests, ha de continuar l’organització i l’articulació del feminisme per construir espais de contrapoder en cada poble i barri per tot el territori.

Procés Embat