Comunicats i textosComunitariLaboral

Neix la Marea Blanca de Catalunya

Procés Embat

Les llibertàries de Procés Embat saludem la constitució de la Marea Blanca de Catalunya creada el passat cap de setmana mitjançant un Parlament Ciutadà a l’Hospital Clínic de Barcelona compost per més de 50 organitzacions socials i professionals. Aquestes organitzacions estaven representades per més de 300 persones que es van trobar sota el lema “pel dret a decidir, també, la nostra salut”.

Creiem que la convergència dels moviments i d’altres agents socials és el pas necessari per dissenyar les fulls de ruta que necessita el moviment popular a fi de construir autonomia i propostes que superin la resistència. És un pas que dóna peu a nous processos de construcció democràtica d’ofensives front a un sistema capitalista abocat a la depredació dels pocs bens comuns que encara pot accedir la nostra societat.

Les llibertàries que treballem al Procés Embat creiem que s’han de defensar els pocs serveis públics existents de l’asfixia pressupostària, de les privatitzacions i externalitzacions. A la vegada defensem la recuperació i reabsorció dels serveis ja privatitzats i externalitzats, sota el control popular i en règim de cogestió entre usuaris i professionals, així com la creació de nous sectors sota titularitat pública en benefici de tota la societat que puguin cobrir les necessitats bàsiques fora de la lògica mercantilista.

En aquest sentit mencionant considerem que la Marea Blanca de Catalunya és un primer pas del desenvolupament de la sobirania popular que necessita el país.