Comunicats i textosRepressió

La caixa de Pandora també amaga sorpreses pels seus instigadors.

Portada de la Directa núm. 406 del 19 d'abril de 2016
Portada de la Directa núm. 406, del 19 d’abril de 2016

Arran de les operacions Pandora, des d’Embat, organització llibertària per la construcció del poder popular a Catalunya, ja vàrem posar en dubte la veracitat dels motius que segons les policies i les fiscalies havien motivat les esmentades intervencions policials i les posteriors detencions.

Les notícies difoses aquest matí per La Directa i Catalunya Ràdio, referents a un militant de la nostra Organització, en les quals s’evidencia l’intent de cooptació policial per a realitzar accions il·legals d’espionatge i persecució ideològica, posen en evidència accions policials alienes i contràries als mínims democràtics i de respecte dels drets i llibertats de les persones.

Les informacions periodístiques, ens fan refermar-nos en la tesi defensada per Embat que aquelles i altres operacions posteriors, responen a una estratègia de criminalització dels moviments socials populars sigui quina sigui la seva forma organitzativa, espai, col·lectiu, activitat… Es tracta de convertir en terrorisme tot allò que posi en qüestió el sistema i les seves desastroses i delictives conseqüències.

En una situació de greus crisis cronificades al nostre país, l’estratègia seguida per alguns entorns i aparells consolidats a l’Estat, continua sent la de construir un enemic intern que justifiqui la bunquerització de les institucions, el control social i la militarització de l’espai públic, alhora que intentar separar als sectors més compromesos del nostre poble del seu entorn social. Utilitzant per a aquest fi llistes il·legals de persones, persecució d’idees polítiques concretes i detencions de desenes de persones amb la cobertura de gran part de la premsa.

Ens trobem doncs, en un estat d’excepció que s’aplica a determinats sectors de la nostra societat. Davant d’això, és necessari construir un gran mur popular que impedeixi la continuació d’aquestes pràctiques, i exigir que s’assumeixin responsabilitats polítiques en forma de dimissió immediata, als que coneixent o havent de conèixer aquestes situacions, les permeten.

Prou impunitat policial, prou persecució als moviments socials! #EstatInfiltrat

Embat, organització llibertària de Catalunya.
signatura_02

Comments (1)

  1. […] Embat: La caixa de Pandora amaga sorpreses pels seus instigadors […]

Comments are closed.