Comunicats i textosDebat sobre la sobiraniaLaboral

8N Vaga General. És hora de prendre els carrers.


Des d’Embat, Organització Llibertària de Catalunya, volem anunciar el nostre suport a la vaga general convocada demà dimecres 8 de novembre. Des que el dia 1 d’Octubre, el nostre país va fer un pas endavant en el llarg camí cap a la sobirania, el poble de Catalunya ha protagonitzat alguns dels embats movilitzadors més importants de la nostra història recent, tant en un pla polític com social. A dia d’avui estem més convençudes que mai de què només trencant amb el Règim del 78, podrem començar a plantar cara als poders que ens ofeguen com a poble i com a classe. La prova d’això no ha trigat en fer-se evident, ja que el Govern central, com era d’esperar, ha desplegat bona part de la seva capacitat repressiva per d’intentar ofegar la determinació popular de ruptura.

La nostra organització dóna suport a les repressaliades en la darrera ronda de repressió política. Som conscients que és l’esperit desafiador el que ha portat a 10 persones a presó, i com a tal, els considerarem presses polítiques. Ara ve, ens alarma la falta de memòria que estem podent constatar, quedant d’aquesta persecució política com a quelcom excepcional. Sabem sobradamet que la persecució és un fet que vivim dia a dia totes les que ens organitzem per a plantar cara a l’ordre imperant, i que per tant aquesta ha existit sempre. Encara més, som conscient que les que avui es veuen passant les nits en les fredes presons espanyoles, són les que fa poc ens hi enviaven a nosaltres i que de ben segur no dubtarien en tornar a enviar-nos-hi quan els hi interessés.Tot així, com diem, estem en contra de la repressió política, i per tant no deixarem d’estar entre les que demanin el seu immediat alliberament. També volem recordar que altres companyes segueixen amb causes obertes, com els docents de la Seu d’Urgell dins del mateix esperit repressiu contra la escola catalana, com les encausades arrel de les diferents vagues (per exemple l’Alfon), la cacera vengativa contra la comunitat educativa del 27 i Més que defensava una educació pública, les de l’acció d’aturem el Parlament contra les retallades, o les de l’anomenada Operació Pinyata contra l’anarquisme, entre d’altres.

Davant d’això, cridem a secundar la Vaga General i a participar a les convocatòries que surtin dels diferents espais d’organització popular que hi ha per tot el territori (i especialment als Comitès de Defensa de la República que s’han constituit com els nous organismes de poder popular). Som conscients de que només el poble fort organitzat podrà fer valer les aspiracions polítiques per les quals lluitem. Ara més que mai cal que l’embat combatiu del poble trenqui amb el normal funcionament de l’economia, per tal de fer-nos valer i no permetre que la repressió fagi de dic davant d’aquesta onada movilitzadora.

La vaga sempre ha sigut i serà, una eina bàsica de confrontació política per la classe treballadora. És hora de prendre els carrers.