Comunicats i textosInternacionalLaboral

Uruguai: represió contra sindicalistes

12032277_1664304470455545_5930714108254917687_n-91b65Les fortes lluites populars dels últims mesos s’estan saldant amb diferents casos represius per part del govern del Frente Amplio.

Fa uns díes 3 membres del Sindicat del Taxi (SUATT) van ser detinguts a Montevideo enmig d’una campanya mediàtica contra ells i la seva organització, que va ser titllada de “terrorista” per part del Ministre de l’Interior. Amb aquestes detencions ja van 4 membres d’aquest sindicat i altres 5 persones del moviment popular (especialment de les lluites per una educació pública) les represaliades per lluitar per una societat més justa durant els últims mesos. Cal dir que la majoria de les persones detingudes ja ha estat posada en llibertat.

Malgrat això, Embat, organitzación política llibertària de Catalunya, vol expresar la seva solidaritat amb les organitzacions del movimient popular uruguaià, especialment amb el SUATT i la Federación Anarquista Uruguaya, on pertanyen algunes de les persones detingudes, i fem nostres les reinvidicacions del SUATT, que es poden veure a la seva pàgina web, i també recolzem la vaga del taxi realitzada com a resposta del proper dia 5 d’octubre.

http://sindicatodeltaxi-suatt.blogspot.com.es/

Arriba las que luchan!