Comunicats i textos

Comencen els judicis a les vagues generals

Imatge d’una mobilització històrica el 29M de 2012

Arran de la crisi econòmica es van desencadenar diversos moviments de protesta contra d’imposició de les retallades socials i de les llibertats civils. Els moviments més importants van ser per una banda l’ocupació de les places del 15M i per l’altra les diverses vagues generals convocades pels sindicats entre 2010 i 2012.

A partir d’aquests moviments de protesta es van produir nombrosos casos repressius, com el violent desallotjament de Plaça de Catalunya el 27 de maig de 2011 o els fets del Parlament del 15 de juny, que encara tenen a diversos joves en risc d’entrar a la presó.

Però de les dues darreres vagues generals, així com per les Marxes de la Dignitat de 2014, tenim encara a més de 300 persones encausades a tot l’Estat. Tant les vagues com les marxes van ser bons exemples del potencial d’un treball conjunt entre el sindicalisme alternatiu i de classe i els moviments socials, que van tenir especial incidència als barris.

En aquests dies comencen els judicis contra 4 membres del piquet del barri de Poble Nou, de Barcelona, el qual afronta càrrecs per danys, desordres públics i risc per la circulació. També s’apropa el judici contra dues companyes de CGT que van estar detingudes per una performance davant la Borsa de Barcelona, que consistia en cremar uns papers que simulaven diners, acusades d’incendi i desordres públics. També queden per jutjar les accions dels piquets de Nou Barris i de Sant Andreu que tindran lloc properament i que la fiscalia demana fortes penes de presó.

Des d’Embat, organització política llibertària de Catalunya, volem mostrar la nostra plena solidaritat amb tota la gent represaliada per lluitar per un món millor. No esteu soles. Amunt les que lluiten.