Comunicats i textosInternacional

Solidaritat amb la lluita del Poble Nord-americà.

Repudiem l’assassinat de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis, en un altre acte racista en el si de la potència imperialista mundial. Aquest acte se suma als incomptables assassinats de població negra als EUA, que es perpetren des de l’època de l’esclavitud i que no han cessat fins als nostres dies. En el govern d’Obama van ser desenes els assassinats de joves negres que van fer recordar fets similars succeïts als anys 50 i 60 del segle XX. La resposta ha estat una ràpida irrupció del moviment negre d’un extrem a l’altre del país, de la mateixa manera en què es desenvolupen en aquests moments àmplies manifestacions que demostren que la població està farta de la violència i impunitat policial. La prefectura de policia de Minneapolis ha estat incendiada per les manifestants i diversos vehicles han estat atacats. També s’estan produint fets d’acció directa a diverses ciutats amb enfrontaments amb la policia, amb la qual cosa, fins i tot Trump ha donat ordre que l’Exèrcit surti al carrer. El racisme, element estructural en la societat capitalista, especialment en la nord-americana, està intacte, lamentablement, però també ho està la resistència i lluita del poble negre i dels pobres del nord.

Trump criminalitza les anarquistes i antifeixistes i les acusa de fomentar els “aldarulls”. Aquest Moviment és un moviment de rebel·lió popular. Les milers de persones que estan participant no són, o no es reivindiquen, com a membres d’un corrent polític. Com sempre, però, des de les esferes polítiques del poder s’intenta buscar culpables, per tal de no qüestionar les problemàtiques estructurals i arribar a la conclusió que és l’Estat racista, patriarcal i capitalista qui oprimeixi i mata les classes populars: l’únic responsable dels enfrontaments i “aldarulls”.

EL RACISME HA DE SER ENTERRAT JUNTAMENT AMB EL CAPITALISME! TOT EL NOSTRE SUPORT I SOLIDARITAT AMB El POBLE NORD-AMERICÀ QUE LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA POLICIAL I ELS ATROPELLAMENTS.

Volem afirmar també tot el nostre suport a les nostres companyes Anarquistes nord-americanes!

Pel socialisme i la llibertat!
Amunt les que lluiten!!!


☆ Coordenação Anarquista Brasileira CAB (Brasil)
☆ Federación Anarquista Uruguaya FAU (Uruguai)
☆ Federación Anarquista Rosario FAR (Argentina)
☆ Organización Anarquista de Córdoba – OAC (Argentina)
☆ Federación Anarquista Santiago FAS (Xile)
☆ Grupo Libertario Vía Libre (Colombia)
☆ Union Communiste Libertaire (França)
☆ Embat Organització Llibertària de Catalunya (Catalunya)
☆ Die Plattform – Anarchakommunistische Organisation (Alemanya)
☆ Devrimci Anarşist Faaliyet DAF (Turquia)
☆ Organization Socialiste Libertaire OSL (Suïssa)
☆ Libertaere Aktion (Suiïssa)
☆ Melbourne Anarchist Communist Group – MACG (Austràlia)
☆ Aotearoa Workers Solidarity Movement – AWSM (Aotearoa / Nova Zelanda)
☆ Anarchist Unión of Afghanistan and Iran – AUAI
☆ Manifesto (Grècia)
☆ Zabalaza Anarchist Communist Front – ZACF (Sudàfrica)