Consulteu el recorregut per Catalunya i els seus horaris. Participeu –>
Des d’Embat, organització llibertària de Catalunya, volem mostrar públicament el nostre suport a la iniciativa del Correscales, que partirà el 18 de Bilbo i culminarà el 22 a Barcelona amb una manifestació contra la precarietat.
Volem recordar que els acords signats per diferents forces polítiques en el Compromís de les Escales no s’han complert. Recentment, l’Ajuntament de Barcelona ha prorrogat el contracte amb Telefònica, malgrat que les condicions denunciades en el seu moment es mantenen amb l’agreujant de l’acomiadament de vaguistes.
El compromís contra la precarietat i l’atur solament pot donar-se d’una manera continuada i ferma, no amb declaracions abstractes esperant que s’oblidin. Suposa enfrontar-se als poders econòmics i buscar-se problemes polítics, però aquesta i no una altra és la conseqüència de voler canviar l’estat de les coses. L’atur segueix sent crònic malgrat els cants de sirena dels de sempre i el silenci dels nous, i l’anomenada recuperació no és tal: segueix havent-hi els mateixos llocs de treball, però ara cada vegada més precaris, mitjançant contractes temporals i parcials. Mentre, la patronal segueix gaudint d’amplis marges de beneficis.
La ideologia de l’emprenedoria i de l’economia 2.0 amaga el classisme de sempre i la justificació de situacions d’injustícia i desigualtat, sabem que ells no creen riquesa, la parasiten. Una ideologia que té la seva plasmació més poderosa al nostre país de la mà del Mobile World Congress, al que ningú, excepte el moviment popular, qüestiona. Convertiran de nou Barcelona en un aparador de rics agressius que solament beneficia a uns pocs hotelers i restauradors cars. El Congrés de Sobirania Tecnològica, el Mobile Social Congress o el Mobile Commons Congress seran algunes de les respostes a aquest model plantejades des dels moviments socials.
Des d’Embat saludem també les convocatòries de lluita i vaga de diferents sectors, com a Metro, FGC i Autobusos o l’Assemblea de Treballadores de l’Educació Publica, doncs marquen el camí de continuar traient les lluites al carrer; no per litúrgia, sinó perquè és allí on podem posar en qüestió el seu model de ciutat, d’economia i de societat. Pensem on i quan els dol més als amos del país? Quan “saludem” el MWC amb les nostres reivindicacions? Quan entorpim el bon funcionament del seu sistema? o, quan alguna candidatura opositora obté un regidor més o menys?
La setmana de lluita convocada entre el 18 i el 22 pot servir-nos per tornar a recuperar el pols en les nostres empreses i barris, unificant-les en una lluita comuna, polint objectius comuns, portant als barris el sindicalisme mitjançant la creació d’organismes que agrupin a les diferents expressions del sindicalisme combatiu del país, comptant amb l’experiència acumulada. Portant les xarxes de barri als treballadors i treballadores en conflicte, per posar-les al seu servei. Una setmana de lluita que pot ser l’inici d’una revolta contra la precarietat, pel treball, per la dignitat i per un nou model socioeconòmic per al nostre país, que hem de pensar i construir els diferents agents del moviment popular.
La municipalització i nacionalització de serveis públics sota un nou model de gestió popular, el dret al treball garantit i socialment útil, i les garanties laborals i la prohibició de l’acomiadament improcedent són alguna de les pedres angulars d’una ofensiva popular que permeti edificar des del concret una vida digna per a tothom.
EMBAT
Organització llibertària de Catalunya
15 de febrer de 2016
Més informacio: http://correscales2016.org/ Cofinança el projecte: https://ca.goteo.org/project/correscales-2016