Comunicats i textosRepressió

Absolució pels cinc del Clot

repressióFa cinc anys un grup de veïns i veïnes del Clot es van mobilizar per impedir el desnonament del seu habitatge d’una parella de veïns que portaven més de 25 anys vivint al barri. Vam veure escenes molt dures executades pels Mossos d’Esquadra sense cap mena d’escrúpol, emprant impunement la violència. Ara cinc anys després volen jutjar, tant als desnonats com a algunes de les solidàries amb peticions de presó.

Mentre la situació de precarietat es croninifica i s’estén, els desnonaments continuen en silenci, el preu del lloguer augmenta sense cap mesura des de les administracions impossibilitant l’accés a l’habitatge… volen ficar a la presó a aquelles persones que en el seu moment van ajudar, posant la seva integritat física en joc, a sensibilitzar a àmplies capes de la població dels terribles drames que tenen lloc diàriament als nostres barris.

Creiem que és més necessari que mai crear un mur popular al voltant de les represaliades: les nostres millors veïnes i veïns, les nostres millors joves que ara se’ls vol segar anys de la seva vida. Recolzem amb tots els mitjans al nostre abast la campanya per la seva absolució, doncs ens va la dignitat en això, si volem presumir de país solidari. Els qui haurien d’asseure’s a la banqueta d’acusats són el Jutge que va ordenar aquesta operació de desnonament i la policia que va ocupar el barri i va executar l’ordre, sense la menor sensibilitat.

Volem a tota la nostra gent al carrer en llibertat lluitant. Seguirem organitzant-nos als nostres barris amb més raons que mai. Seguirem creant autodefenses i poder popular al costat de les cinc del Clot.

Embat – Organització Llibertària de Catalunya