ActivitatsComunicats i textosInternacional

Dissabte 13 de febrer: Jornada Solidària amb Kurdistan a Can Batlló

Organitzat per Azadí, Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd:
CbAFXKwXIAAqCMREl dissabte vinent 13 de febrer Azadí Plataforma organitzem una Jornada Solidària amb Kurdistan a Can Batlló. Durant mesos hem estat acostant la realitat del conflicte kurd en multitud de xerrades, debats, actes polítics… Però en aquesta jornada volem fer-ho d’una forma més profunda. La centralitat de la jornada seran els diferents tallers i xerrades que hem preparat. Volem explicar d’una forma més analítica i estesa els diferents vessants de la lluita del poble kurd. Cada una de les xerrades i tallers desenvoluparà algun dels temes que a les xerrades que s’han fet fins ara normalment no s’arriben a tocar per manca de temps i per la complexitat del conflicte. Quasi totes les activitats comptaran amb la presència d’algun membre de la comunitat kurda per explicar-nos de primera mà la seva visió.

Al matí (11:30) es durà a terme el taller sobre el moviment d’alliberament de gènere del Kurdistan, intentant posar especial èmfasis en sortir dels tòpics que normalment es projecten sobre les guerrilleres kurdes i en la invisibilització de la seva lluita política. Amb la col·laboració del projecte “Escampant la llavor: la revolució feminista kurda” (Antipode Foundation)

Al migdia podrem gaudir d’un dinar amb plats típics de Kurdistan acompanyats d’un petit concert de la companya Sílvia Tomàs, que fa poc ha tret aquesta  cançò dedicada a Kobane.

Després de dinar i abans que comencin les següents xerrades és un bon moment per fer una visita a l’exposició fotogràfica o a la sala de cinema, on hi projectarem durant tot el dia diversos documentals sobre Kurdistan.

A la tarda (16:30) haureu d’escollir entre dues xerrades que es duran a terme a la vegada. Per un costat Azadí Plataforma farem una xerrada-debat sobre el Confederalisme Democràtic, explicant les característiques d’aquesta nova concepció i paradigma polític. Per altra banda la “Xarxa per una nova cultura de l’aigua” farà un taller sobre Ecologisme, anarquisme i aigua, centrat en les experiències i perspectives de l’ecologisme a Kurdistan.

Finalment a les 18:30 farem l’última xerrada, centrada sobre l’actualitat i perspectives del conflicte kurd, quines sortides pot tenir i com es pot desenvolupar.

Un cop acabat hi haurà sopar de bocates i pinxos mentre s’acaba de preparar el concert.

Per tancar la jornada, a les 22:30 començarà el concert, amb els grups Petit Comitè, Exèrcit d’Alliberament Musical, Comando H i la PD Komandanta Ramona.

Us animem a acostar-vos durant tot el dia, ja que serà un bon moment per veure la realitat kurda des d’una perspectiva diferent.


https://azadiplataforma.wordpress.com/2016/02/06/jornada-solidaria-amb-kurdistan/