ActivitatsComunicats i textos

I mentrestant, ens van robant la vida.

El pròxim dia 11 d’octubre a l’Espai Jove La Fontana se celebrarà una xerrada-debat sobre les privatitzacions.

Amb les intervencions de:

  • Belen Tascon | FAPAC
  • Maribel Ramírez Gallardo | Rebelión Bellvitge
  • David Rodríguez Alonso | Sector Social CGT
  • Maria Sirvent | CUP
  • Isma Mengual | Professor de secundària i membre d’Embat

En cas de vaga o mobilitzacions, l’acte quedarà suspès fins nou avís.


Diuen que són d’esquerres i fan política neoliberal. Sols el poble salva el poble!

Hem de lluitar perquè aquest octubre NO s’aprovi la llei de contractació de serveis a les persones, o llei Aragonès, com es coneix, per l’impuls que li està donant l’actual conseller d’economia d’ERC de la Generalitat. Una llei que es cou des del novembre passat i de la que n’hem tingut notícia gràcies a l’alerta d’entitats com FAPAC, marea blanca o sindicats combatius.

Aquesta llei, novament cuinada durant l’estiu i amb traïdoria al més pur estil del PP o de Convergència, suposa principalment dues coses: D’una banda, la imposició d’unes condicions en els contractes de serveis ja externalitzats que només podran complir els grans oligopolis, com el de Florentino Pérez; i de l’altra, l’obertura a possibilitar l’externalització de serveis que avui en dia són de gestió pública directa.

La dreta neoliberal catalana i els adeptes d’Esquerra Republicana —que no és d’esquerra i de republicana ho és al més pur estil Trump— fan córrer un argumentari on diuen que és mentida que la llei privatitzi o obri la porta a la privatització. Aleshores, perquè hi apareixen llistes de serveis que ara són públics? Per exemple, en educació s’esmenten el servei de menjador, l’educació preescolar (escoles bressol), l’educació especial o les tutories; en l’àmbit de la sanitat: els serveis ginecològics, pediàtrics, geriàtrics, de cirurgia o els bancs de sang; i en els serveis socials: la planificació familiar (que només falta que la concedeixin a alguna entitat religiosa), el benestar i l’assistència social o el servei d’ocupació.

També s’argumenta a favor de la llei que el preu baix deixa de ser el criteri per contractar l’empresa externalitzada. Però al contrari, s’imposen altres condicions que les empreses petites i de proximitat seran incapaces de complir.

Aquesta llei denota la tendència política que ens arrossega en aquest principi de segle malferit pel neoliberalisme, una tendència que malauradament és encapçalada a la Península pels governs de Catalunya. La tendència és legislar per desregular, els governs regulen per desresponsabilitzar-se de la seva tasca, que hauria de ser protegir a les més desfavorides de l’atac d’un mercat deshumanitzat i salvatge, i en aquesta tasca els serveis públics de qualitat són una eina fonamental. Si no volen fer la seva feina, que ens la donin al poble!

Des d’Embat denunciem la traïció a les classes populars del govern d’ERC i de la resta dels partits còmplices i fem un crida a participar en totes les mobilitzacions que es realitzaran durant aquests dies contra aquesta llei.

Per uns serveis públics de qualitat,
Tothom al carrer!
Aturem la Llei Aragonès!!