Comunicats i textosComunitari

Revifem la Ciutat Morta: UPAS DISSOLUCIÓ

mRpOjmYMitjançant aquesta nota, els i les llibertàries del Procés Embat, volem fer arribar a l’opinió pública la nostra postura davant l’escàndol avui generalitzat arran de l’extensió de les informacions desvetllades per l’anomenat “cas 4F”:

Condemnem la covardia dels responsables polítics davant l’evidència de prevaricació en el cas 4F. A tots els implicats, com a mínim, se’ls ha de defenestrar públicament i retirar qualsevol retribució o pensió pels seus “serveis prestats”.

Rebutgem enèrgicament la manipulació totalment interessada per part de la direcció de El Periódico, així com el paper de la premsa comercial, que només escolta i es fa ressò de la versió oficial, generalment creada als gabinets de premsa de l’alcaldia i dels Mossos d’Esquadra.

– Només el documentalisme i el periodisme crític, juntament amb les xarxes i els moviments socials han aconseguit trencar el mur de silenci que hi ha darrere cada detenció, tortura i corrupció que involucra a les FSE i, en concret, a aquest cós adscrit a l’Ajuntament de Barcelona, que són les UPAS (Unitat Policia Administrativa i de Seguretat).

Corroborem la falsedat de la separació de poders, que no pot existir quan unes poques persones posseïxen  els instruments de govern, seguretat i justícia. Tots aquests estan en mans de persones que es troben als mateixos cercles de poder i per tant es protegeixen entre si front a la majoria de la població.

Per tant, davant els reiterats casos de vulneració de drets humans, vexacions i tortures contra el jovent, la classe treballadora, el veïnat, les persones immigrades i les participants dels moviments populars, com a mesura pràctica exigim la immediata dissolució de les UPAS de la Guàrdia Urbana de Barcelona i fem una crida a la població de Barcelona a expressar el seu rebuig i resistència a la mateixa.