Comunicats i textosGeneral

Contra la pujada al transport públic. Prou d’enganyifes

#stoppujadestransport #transportpúblicgratuït #ForaPujadasTransport #TransportPúblicJa

L’increment de preu de 6,75% a l’ATM afectarà a més de 3 milions de persones que ens movem per cercar feina, treballar, estudiar, etc.

Això és clarament un desafiament a les classes populars que de forma massiva utilitzem el transport públic.

S’ha demostrat que, no només la gratuïtat és possible si no que és un benefici pel conjunt de la nostra classe. S’ha demostrat a RENFE i amb les bonificacions a ATM.

Ens neguem a assumir els costos d’un transport que hauria de ser realment públic, sense pressupostos opacs gestionats per més de 600 càrrecs de l’equip directiu, veritable cementeri d’elefants de política institucional, que fan de l’ATM el seu retir d’or amb sous fora de conveni. Tot això mentre les plantilles es veuen retallades, o la contractació es alenteix.

No parlem de la nefasta gestió i continues reparacions a infraestructures pensades des del despatx i que ara toca refer de nou, com a la L9? O això no toca parlar-hi? Al final les que paguem son les classes treballadores? Les treballadores fent la feina 2 i 3 vegades per la mala gestió i com usuàries paguem un altre cop. Per no parlar de Rodalies, on no s’ha invertit en manteniment ni en reparar infraestructures que repercuteix en un transport totalment marginat i abandonat.

Justifiquen aquesta pujada pel costa de l’energia, al mateix temps que tenim un sistema energètic totalment venut a 5 grans empreses que no paren d’augmentar els beneficis, alhora que el sistema de subhasta energètica diària està feta a la seva mida.

Ens parlen de conflictes i canvi climàtic només quan els convé per justificar aquests robatoris descarats a la classe treballadora. Però, tocar-ne els beneficis? Mai.

La realitat és que el sistema de transport públic no hauria d’estar al servei dels beneficis d’uns pocs: ni d’aquests directius, ni de l’oligopoli energètic. El mercat energètic i el mercat monetari son dos grans pedres en el camí cap una planificació eficient de l’economia i els recursos que construïm, mantenim i utilitzem diàriament les classes populars.

¡No més pagar per la seva incompetència! Després de lluitar per l’aigua amb #NoRaja, toca barallar-se pel #transportpúblicgratuït.

Rescatem els nostres serveis públics! Serveis públics lliures de les urpes caòtiques del mercat.

Comments (1)

  1. […] equipembat Original -link- […]

Comments are closed.