Comunicats i textosRepressió

Solidaritat amb els espais autogestionats en perill

Des d’EMBAT, solidaritzem i donem tot el nostre suport a la lluita i la feina de qualsevol espai autogestionat, però avui volem posar l’accent a aquells que, durant aquest mes de novembre, s’estan veient amenaçats i atacats per les innumerables accions dutes a terme per diferents representants i sicaris del capital dins del model neoliberal.

Com a llibertaris, reconeixem aquests espais com una eina clau més i un niu viu de noves oportunitats per assolir la construcció de l’apoderament popular que nosaltres defensem. Aquell que ha de permetre agenciar i unir al poble en tota la seva diversitat i riquesa, per tal de fer possible la construcció i la consecució conjunta d’una alternativa social revolucionaria, basada en principis com el desenvolupament integral, la lluita contra qualsevol tipus de dominació i opressió, la solidaritat, el recolzament mutu, l’autogestió i la descentralització de poder entre molts altres.  

Espais com L’Obrera de Sabadell, La Taràntula, La Kasa Estudi, la Ruina, però també molts d’altres que neixen i creixen als nostres barris i als marges de la societat capitalista, són refugis i ventres fèrtils on el poder popular té l’oportunitat de gestar-se i també transcendir la lluita i la resistència individual; posant vides, necessitats, interessos, veus i lluites en comú per alimentar-se i madurar gràcies a la diversitat dels subjectes individuals i col·lectius, els quals al mateix temps es troben travessats per les seves innumerables interseccions.

És des d’aquesta realitat complexa i heterogènia, i la capacitat que tinguem entre totes de teixir juntes sòlids punts de trobada, però també d’apedaçar i superar les nostres diferències, que un nou tipus de poder ha de seguir germinant, creixent i formant-se. Un poder que eviti caure en les mans d’uns pocs per culpa de les simplificacions i les homogeneïtzacions, dels discursos plans i de la por a no ser capaç d’afrontar una tasca tan dura, però al mateix temps tan necessària.

És només a partir de l’experiència i la reflexió exhaustiva, de l’equilibri entre la praxis i la teoria, de l’assaig i l’error i de l’autèntica camaraderia -on s’hauria d’intentar que tot es pugui dir i debatre, i on les diferències no siguin sinònim de feblesa i fragmentació, sinó de força i progrés-, que podrem assolir l’objectiu que tan desitgem; un alliberament real des de totes i per a totes.

Així que; si saps d’algun espai autogestionat al teu barri, si sents que hi ha alguna cosa que no t’encaixa o tens alguna necessitat o interès que el sistema no sembla resoldre’t, t’animem a apropar-t’hi i fer un pas que paga la pena i que et pot permetre viure i construir una realitat alternativa i de canvi tot anant de la mà amb la teva comunitat.

Per un apoderament popular, en contra de tota dominació i a favor de l’autogestió basada en els principis llibertaris. 

Comments (1)

  1. […] Source link […]

Comments are closed.