Comunicats i textosEducacióRepressió

#Som27iMes No a la repressió contra la comunitat educativa

CmvXmxsWYAA3xaN

La fiscalia demana  condemnes a penes de 11 anys i 5 mesos de presó per a 27 membres de la comunitat educativa, 25 estudiants, un treballador del PAS (Personal d’Administració i Serveis) i un treballador del PDI (Personal Docent i Investigador), entre les quals hi ha un militant d’embat i d’altres col·lectius dels moviments socials.

Els fets es remunten a una acció duta a terme el 17 d’abril de 2013 de més de 200 estudiants de la UAB que van entrar en el Rectorat en un context en el qual es reivindicava una plataforma de mesures aprovades pel Claustre de la Comunitat Universitària que intentava revertir l’onada privatitzadora i precaritzadora que encara afecta el món educatiu en general i la UAB en particular. Les mesures eren:

  • Reducció de les taxes als preus anteriors a la pujada del 66%
  • Prohibició de l’accés als cossos policials al recinte del campus
  • Una franja horària lliure a totes les facultat per tal que els col·lectius es puguin reunir
  • T-UAB per donar facilitats a les estudiants que s’han de moure en transport públic
  • Retirada dels expedients posats a estudiants en anteriors mobilitzacions

L’acusació es basa en suposades amenaces que les 27 persones imputades van realitzar a la rectoria. Però en la denúncia no es descriu ni fets delictius ni punibles. A més la denúncia inclou dos treballadors de la Universitat amb una militància sindical reconeguda en els Col∙lectius Assemblearis Universitaris (CAU), el treballador membre del PAS, i en la Confederació General del Treball (CGT) el del PDI. Volem recalcar que la denúncia es política. És una cosa evident que la denúncia no es produeix arrel d’una causa aïllada, dels fets provocats per uns individus concrets, sinó d’una acció col·lectiva del moviment estudiantil: és a dir d’una acció política.

El que més sobta potser és que la denunciant fos part aleshores d’ICV, partit que en teoria s’oposa a les retallades i la privatització de la educació o que durant el cicle electoral que hem viscut durant els últims anys no ha tingut cap problema en reivindicar el llegat del 15M. Cal dir que en 2013 els moviments socials, inclòs el sindical i l’estudiantil, encara estàvem dins del cicle de lluites obertes pel mateix 15M que reclama ICV o del qual a ben segur s’obrirà una càtedra a la UAB. No es pot separar el 15M de les lluites socials que van tenir lloc al país en els anys següents.

Aquestes 27 persones s’uneixen a les detingudes pel rodegem el Parlament, les vagues generals, els Rodea el Congreso, les Marxes de la Dignitat, les nombroses manifestacions o Can Vies. És a dir, centenars de persones detingudes per lluitar per una vida millor, més justa, més igualitària i per suposat més lliure i digna que la que ha construït el capitalisme a casa nostra. La crisi no és nostra, és del capitalisme.

Sabem que qui lluita serà perseguida pels qui defensen l’status quo. Per tant demanem la solidaritat de tots els moviments socials i sindicals edificats en les lluites dels últims anys. Ara més que mai…

Defensar la Pública no és delicte.

Retirada dels càrrecs per a totes les 27 defensores dels nostres drets

Cmv4KjpXEAAPdiY