Comunicats i textosEducacióEstudiantilGeneralLaboral

Suport a les vagues convocades els dies 1, 2 i 9 de març en defensa de l’educació pública.

Des d’Embat donem suport i us animem a participar a les mobilitzacions en defensa de l’educació pública convocades els dies 1, 2 i 9 de març. Entenem que aquestes jornades de lluita, precedides per les mobilitzacions convocades en algunes facultats, responen al cansament de la comunitat educativa en general però, sobretot, per part de l’alumnat arran de la greu vulneració dels seus drets per part de l’Estat espanyol i català.

Per tot això exigim:

  • Compliment de l’acord del 7 d’abril en què el Parlament de Catalunya es va comprometre a una rebaixa del 30% de les taxes com un primer pas cap a la total gratuïtat de l’educació pública en tots els seus trams.
  • Paralització total del projecte 3+2 i l’eliminació progressiva dels màsters privats que suposen una privatització encoberta i la seva substitució per un pla d’estudis que realment garanteixi la qualitat i l’equitat en l’accés als estudis superiors.
  • Paralització de totes les modificacions de les PAU realitzades de forma barroera per part del Departament d’Ensenyament a meitat de curs i que encara porten més enllà una prova ja per se prou injusta.
  • Democratització dels Centres educatius de tots els nivells, per una aposta per la cogestió entre famílies, docents i estudiants.
  • Reducció de ràtios, per tal d’atendre les demandes i necessitats de cada edat i context socioeducatiu.
  • Acabar amb tots els concerts amb les empreses privades i defensa d’un únic sistema públic que lluiti per la igualtat i la qualitat de tots els centres. Prou de “Xarxes” de suposada innovació pedagògica que només amaguen privatització, competitivitat i degradació del sistema públic dels centres educatius.
  • Compliment de les demandes laborals realitzades per les i els professionals del sector que suposen una millora significativa en la pròpia qualitat del servei.

Tot i sabent que potser aquestes jornades de lluita no compleixin amb els nostres objectius organitzatius, des d’Embat creiem que arriben en un moment en què és necessari trencar la “pau social” pactada pels sindicats majoritaris a canvi d’engrunes i promeses. Enfront de taxes abusives, enfront del tancament de línies de centres públics, enfront d’un atac brutal del poder financer emmascarat en xarxes pseudopedagògiques neoconservadores… només ens queda l’organització i la lluita.

Per una educació que persegueixi transformar el món i esdevenir persones felices, independents i lliures.
Per una educació pública de totes i per a totes. Per un poble fort.