Comunicats i textosDebat sobre la sobirania

11S i 27S. Esmolem les nostres eines

maxresdefaultDe nou el poble de Catalunya arriba a un 11 de setembre enmig d’un debat en torn al dret d’autodeterminació de Catalunya, amb la novetat de les eleccions suposadament plebiscitàries del 27 de setembre.

Les grans mobilitzacions en forma de manifestacions, votacions al·legals i diferents formes de desobediència massiva segueixen ressonant en la política espanyola i catalana obligant a continus reposicionaments polítics dels diferents actors i les classes socials del nostre país. El 27 de setembre la ciutadania està cridada a unes eleccions que, a grans trets, poden suposar una continuació de l’estratègia de dilació i esgotament desplegada per les elits catalanes agrupades en torn a CDC. Aquestes elits no estan disposades sota cap circumstància, com ja han demostrat juntament amb altres forces satèl·lits, a desobeir lleis injustes i posar els ciments d’una vertadera sobirania.

Per una altra banda, sectors de l’esquerra electoralista, pensant en clau estatal, comminen a les partidàries de la ruptura i l’exercici de la sobirania a transformar l’estat espanyol, menyspreant alhora les potencialitats de la desobediència i construcció col·lectives mentre esperen canvis i prebendes foranes que a totes llums no tindran lloc en vista de l’equilibri de poder existent a la resta de l’estat espanyol.

Davant d’aquesta conjuntura, nosaltres les llibertàries d’Embat seguirem defensant el dret d’autodeterminació de Catalunya, l’exercici de la desobediència i la construcció d’una sobirania real i profunda, també enfront als poders profundament antidemocràtics com ara la Unió Europea i l’OTAN, que li doni real i definitivament la paraula al poble. Un poble que avui viu amb terribles situacions d’atur, pobresa i inseguretat vital sense els mecanismes ni mitjans de vida per poder viure en llibertat i prendre decisions de forma autònoma. La nostra tasca és contribuir a la construcció d’una Via Alternativa des d’un potent moviment popular que agrupi diferents sensibilitats i realitats territorials, culturals i sectorials i que treballi en la creació del poder popular, la construcció d’una autèntica democràcia, sobirania i llibertat, més enllà de canvis cosmètics.

Esmolem les nostres eines per donar batalla contra l’absolutisme i l’arbitrarietat d’uns pocs, com recordem cada 11 de setembre.

Embat, organització política llibertària de Catalunya

Comments (1)

  1. […] Embat […]

Comments are closed.