General

Procés Embat davant l’11 de Setembre

025_Via_Catalana_2014_Diada_Nacional_foto_Assemblea_cat-Enguany, amb un 11 de setembre convertit en una demostració àmpliament esponsoritzada i publicitada d’una determinada manera de voler la independència de l’Estat espanyol i al servei d’una candidatura electoral. I, amb unes eleccions autonòmiques que uns pretenen convertir en plebiscitàries i altres reduir-les a la rutinària mecànica del recompte de vots i la reserva d’escons al Parlament català.

En aquestes dates, des de Procés Embat volem expressar amb rotunditat que hi ha altres maneres de plantejar la qüestió i altres formes de resoldre-la.

Reiterem la nostra posició a favor de dret a l’autodeterminació i autogovern dels pobles. Però, afirmem també que els pobles tenen dret a exercir-lo des de baix, des de les seves organitzacions populars i moviments socials, des de la implicació i participació activa en el procés, en la pressa de decisions i en el model de societat.

Independència no és separar-se d’un o dos estats per a constituir un altre que sigui dependent de la UE, de l’OTAN, de l’FMI, del TTIP, dels “prestamistes” del deute…

Un poble és sobirà quan les decisions que els afecten internament són preses amb absoluta llibertat i capacitat de decisió. En els receptaris que tenim al davant, on queda la sobirania alimentària? I, l’energètica? I, l’econòmica? I, totes les altres?

Per a les llibertàries de Procés Embat no és qüestió de quines elits controlen els escanyolits ressorts de l’Estat no dependents de les grans potències, de les corporacions econòmiques i dels organismes transnacionals. Tampoc, quin messies ens portarà a la terra promesa.

La construcció de sobiranies s’ha de fer des del poble fort i organitzat contra els poderosos, el capitalisme i els estats. S’ha de fer des de les organitzacions populars i des dels moviments socials creant sinergies, experiències, pràctiques i estructures oposades clarament a l’establishment. Creant poder popular per avançar cap una societat lliure i igualitària, cap a la revolució social.

Aquesta és la nostra proposta pel 11S i pel 27S i també pels dies anteriors i posteriors. En aquest camí ens trobareu!

Catalunya, setembre de 2015

 

Comments (1)

  1. […] Embat […]

Comments are closed.