Activitats

[23/10/2015 Vila de Gràcia-BCN] Xerrada: “Educació: recuperar la pública, escola lliure i coeducació”

Dins el marc de les Jornades d’Octubre Llibertari a Gràcia, tindrà lloc aquest divendres dia 23 d’octubre, a las 18 hores, una xerrada sobre “Educació: recuperar la pública, escola lliure i coeducació” amb la participació d’ EMBAT, organització llibertària de Catalunya, al costat de La Caseta i Ulleres per Esquerrans.

Totes les xerrades es faran a la plaça Revolució, excepte si plou que les farem al Banc Expropiat. El cinefòrum i el taller no mixte es faran dins el Banc Expropiat.

Octubre Llibertari a Gràcia (del web de les jornades).

Comença un nou curs i anem reprenent antics projectes així com engegant-ne de nous. Ens trobem en temps de reflexió, d’imaginar nous reptes i de valorar els anteriors.

Estem en un moment important, s’estan produint molts canvis en el nostre entorn. Durant els darrers mesos, hem pogut constatar la ineficàcia del sistema de vot davant la pressió de les elits econòmiques i els propis partits per materialitzar la voluntat del poble a Grècia, un nou partit ha fet caure l’alcaldia convergent, innumerables dones han estat assassinades per homes perpetuant la violència patriarcal i una onada massiva d’immigració ha evidenciat la brutalitat i el cinisme de les polítiques frontereres i migratòries de la UE.

És per això, que un grup de veïns i veïnes del barri hem decidit organitzar unes jornades de reflexió i debat, per tal de donar un petit pas en l’intent d’afrontar aquest nou curs col·lectivament. Hem preparat una sèrie de xerrades emmarcades en un seguit d’eixos que ens serviran per comprendre millor el passat i el present, així com per a continuar treballant en un futur.

Amb Emmanuel Rodríguez López, Santiago López Petit i Xavier Oller i Nogués parlarem i analitzarem el moviment obrer i veïnal durant la Transició; tot contextualitzant aquest període en clau econòmica, social i política.

Irene Cardona Curcó, Joni D i Cesar Lorenzo Rubio ens explicaran els tipus d’organitzacions autònomes que van aparèixer durant la Transició, com van sorgir, a partir de quines necessitats i en quin context actuaven.

També repassarem el passat històric llibertari i combatiu del barri mitjançant una ruta històrica pels carrers i places de la vila.

Volem parlar de present i de la violència exercida sobre les persones que no entren dins de la classificació d’home blanc, de classe mitja/alta i heterosexual. Per això tractarem el tema de les migracions amb gent de Te Kedas Donde Kieras, i treballarem en clau feminista diversos aspectes de la vida.

És per tot això que aquest octubre volem donar un pas endavant i mirar cap al futur explicant i debatent sobre com volem que sigui aquest.

El futur serà feminista o no serà, així que amb la Irati Salsamendi Lozano parlarem de la importància de la perspectiva de gènere en els espais de festa; amb la Brigitte Vassallo sobre la revolució dels afectes, i seguirem emancipant-nos en espais de complicitat entre dones com el taller de la Maria Cabral.

Per no aturar-nos en la creació d’alternatives a aquest sistema capitalista i patriarcal, parlarem d’educació i debatrem sobre com compaginar la recuperació de l’escola pública amb l’escola lliure, i tot això mirat amb unes “Ulleres per Esquerrans”.

Les jornades es realitzaran principalment al carrer, doncs creiem que aquest és l’espai on des de sempre s’ha trobat el poble per intercanviar idees i opinions. Les places del nostre barri es troben avui saturades de comerços destinats al turisme: per tant, apostem per reprendre-les tot fent-ne un ús de necessitat col·lectiva.

Us hi esperem!

Més informacio de les activitats: https://octubrellibertari.wordpress.com