Comunicats i textosInternacional

Contra la destrucció de Gaza

Des d’Embat, Organització Llibertària de Catalunya volem expressar el nostre condol per les víctimes de la nova guerra de Gaza, en aquest repunt del conflicte. La situació de guerra continuada, amb continuus episodis d’assassinats, tortures i humiliacions contra la població palestina exacerven una resistència popular que entenem com a absolutament legítima i que aboca a situacions d’enorme tensió i conflictivitat que inevitablement poden desembocar i han desembocat en respostes violentes. 

Donada l’enorme complexitat del conflicte, el no poder conèixer profundament i tenir una visió directa, global i transparent dels diferents subjectes implicats, les seves relacions i intencions i la desinformació a la qual ens veiem sotmesos ara mateix, considerem que ens és impossible fer una anàlisi i un judici més profund i exhaustiu de la situació. 

Així i tot, volem deixar clar que esperem i desitgem que, tot i la cruesa que representa qualsevol conflicte militar, les accions que han ocorregut durant els últims dies i les que han d’ocorrer en un futur, representin fidelment l’autèntica voluntat del poble palestí, estant aquest lliure de qualsevol forma de repressió interna, autoritarisme o manipulació i que, en cas de no ser així, també s’en pugui fer, en el moment que es consideri oportú, una anàlisi acurada i una posterior crítica.

No obstant això, condemnem sense paliatius l’atac de l’estat isrealià contra la població civil de Gaza. Les massacres de persones innocents -a ambdues bandes- no ens poden deixar indiferents i convoquem a les concentracions i manifestacions solidàries amb el poble palestí que es facin al nostre territori. Entenent l’autodefensa, la lluita per l’alliberació total de les opressions que pateix el poble palestí (podent ser aquestes tant externes com internes) i l’assoliment de la seva absoluta sobirania, com els que semblen ser, ara mateix, els únics mitjans per una resolució justa d’aquest conflicte.

Visca Palestina Lliure

Comments (1)

  1. […] +info […]

Comments are closed.