InternacionalRepressió

Davant els falsos positius judicials. Comunicat de premsa del Congreso de los Pueblos.

Bogotá, Colombia. 8 de julio de 2015.

El Congreso de los Pueblos i organitzacions de drets humans denunciem i rebutgem davant de la comunitat nacional i internacional els fets en els que han sigut detinguts, sota la modalitat de falsos positius judicials, 16 persones, integrants de processos socials, estudiantils, periodistes, entre altres.

En aquest moment en què s’obren més possibilitats cap a la pau, representat en els anuncis de cessament al foc que li donen més confiança al procés, es desencadena novament la persecució i estigmatització al moviment social el qual ve reclamant constantment garanties a l’exercici de la seva activitat social i política.

El país ha conegut el sistemàtic muntatge judicial contra líders de processos socials. Aquests falsos positius judicials han donat lloc a la interposició de 13 mil demandes administratives per errors judicials, això ha compromés aproximadament 27 bilions del pressupost general de la nació. Així per exemple, entre 2009 al 2012, a 8.600 persones se’ls va vincular a processos per suposada vinculacions amb la insurgència , d’elles només 2058 persones romanen privades de la llibertat i en conseqüència més del 75% dels capturats van ser declarats innocents.

Exigim garanties al corresponent procés de les persones detingudes el dia d’avui 8 juliol 2015, tota vegada que els mitjans de comunicació i l’alt govern, desconeixent la presumpció d’innocència, ja han emès una condemna anticipada a l’imputar públicament la seva pertinença a organitzacions insurgents, amb això violen el principi d’independència judicial i degut procés al qual tenen dret.

Exigim al govern Nacional garanties per a la participació política, ja que és inconcebible que mitjançant assassinats, amenaces i detencions arbitràries es pretengui fer callar la veu del moviment social a Colòmbia.

Més informació: http://congresodelospueblos.org