Comunicats i textosInternacional

Dia X: No a la guerra a Siria.

La campanya internacional #RiseUP4Rojava i Comuna Internacionalista de Rojava criden a una mobilització mundial contra la invasió turca al nord de Síria:

NO A LA GUERRA AL NORD DE SIRIA!
EL DIA X, SORTIM AL CARRER!

Fa set anys va començar a Rojava una revolució que canviaria radicalment la vida de milions de persones. Les kurdes es van alliberar de la dictadura del règim d’Assad i van començar a organitzar-se en consells, comunes i cooperatives autogestionades. En particular, l’organització autònoma de dones es va convertir en el motor de la revolució social. En el transcurs de la lluita contra l’Estat Islàmic, es va desenvolupar un projecte únic, multiètnic i multireligiós, que avui garanteix la coexistència pacífica de milions de kurds, àrabs i cristians. La Federació Democràtica del Nord-est de Síria és un exemple únic de la visió d’un Orient Mitjà pacífic i democràtic i, per tant, sempre ha estat una espina per als poders regionals i els Estats imperialistes.

En els últims dies i setmanes, les amenaces contra la Federació Democràtica del Nord-est de Síria han arribat a un nou nivell. Els tancs i l’artilleria estan esperant a la frontera turca, els avions de combat F16 estan preparats per prendre el vol i l’exèrcit turc d’ocupació s’està preparant per acabar amb la Federació Democràtica. Al seu pas, desenes de milers de membres de grups gihadistes marxaran sobre Rojava i el Nord-est de Síria. El que això implicarà és el que veiem cada dia a Afrin, el territori ocupat per Turquia: assassinats, violacions, tortures i l’expulsió de la població local. Una nova guerra enfonsaria Síria i l’Orient Mitjà de nou en el caos i conduiria a centenars de milers de persones a fugir de les tropes turques i els seus mercenaris islamistes.

Però si el govern turc i els seus sequaços esperen que les seves fantasies d’extermini es converteixin en realitat, no han tingut en compte la resistència de les Unitats de Defensa Populars i de les Dones (YPJ / YPG) i, especialment, la resistència dels pobles al Nord i l’Est de Síria. Aquelles que han derrotat a l’Estat Islàmic amb el sacrifici de milers de màrtirs i la valenta resistència de la població defensaran també les àrees autònomes contra una invasió turca.

Totes hem de fer la nostra part i complir amb la nostra responsabilitat de defensar aquesta revolució! La cooperació militar, econòmica i diplomàtica entre Turquia, els Estats Units, l’OTAN i els països europeus ha de ser exposada i atacada políticament. Cap suport per Erdogan, el seu règim ni la seva guerra! Cap subministrament d’armes ni ajuda política o financera per a la política d’extermini de Turquia!

Si els moviments democràtics decideixen incloure el tema en l’agenda: en els mitjans de comunicació, als carrers, a les fàbriques, als llocs de feina i a les aules, podem desenvolupar una força comuna contra els plans de guerra de Turquia. Hem de construir una resistència política permanent capaç d’impedir la cooperació amb el feixisme turc en els nostres països.

Si arriba el dia X, el començament d’una invasió turca: Surtiu al carrer, actueu, ocupeu, interrompiu i bloquegeu! ¡Mostreu als responsables que estan als despatxos de les oficines governamentals i de les seus empresarials el que penseu de la seva guerra! ¡Juntes podem aturar la guerra d’agressió de Turquia!

No a la guerra contra el nord de Síria!
La revolució al Nord-est de Síria vencerà, el feixisme serà destruït!

Riseup4Rojava

https://vimeo.com/350262396