ActivitatsInternacional

1 de Novembre: Dia mundial de suport a Kobane


A Barcelona, la convocatòria ès a les 19:00 hores, davant el Consolat de Turquia al Passeig de Gràcia, num. 7, convocada per Azadî, Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd.

1 de Novembre: Dia mundial de suport a Kobane

1 de Novembre: Dia mundial de suport a Kobane
1 de Novembre: Dia mundial de suport a Kobane

A finals de l’estiu del 2014 va començar el setge a la ciutat de Kobane. Durant 4 mesos i mig, la ciutat en el nord de Síria va ser atacada pel Daesh (ISIS), però les guerrilles kurdes els van fer front amb una premissa molt clara: no passaran. El 26 de gener de 2015 les YPG/YPJ van anunciar l’alliberament de la ciutat. Kobane es va convertir així en un símbol de la resistència contra les forces yihadistes, un baluard de llibertat enmig del caos i la destrucció de la guerra de Síria. Des de llavors les milícies kurdes, unides amb altres milícies populars de diverses comunitats ètniques i religioses unides sota el paraigua de les Forces Democràtiques Sirianes, han alliberat centenars de quilòmetres quadrats del terror perpetuat pel Daesh.

A les muntanyes del Kurdistan porten dècades lluitant per aconseguir una vida més justa per a un poble que viu oprimit des de fa dècades. La divisió del seu territori natural en 4 Estats (Turquia, Iran, l’Iraq i Síria) a les mans d’Occident, va dibuixar unes fronteres que el seu objectiu era mantenir el control per part dels Estats imperialistes, sense tenir en compte les conseqüències per a la població. Així i tot van ser capaços de generar un moviment social i un projecte polític que no poden ser ignorats. Les seves dures crítiques a l’imperialisme i al capitalisme, la crueltat dels règims que els han reprimit i l’experiència revolucionària acumulada els ha portat a desenvolupar un nou paradigma polític: el Confederalisme Democràtic. La cerca d’autonomia amb el protagonisme de la dona i la construcció d’una estructura organitzada en comunes i consells territorials són la base d’un projecte revolucionari de transformació social.

Tant les principals potències regionals (Turquia, Iran, Aràbia Saudita, Israel…) com les internacionals (EUA, Rússia, UE, Xina…) estan perpetuant una guerra per fomentar els seus propis interessos causant greus danys i sofriment als pobles de la regió. Concretament l’Estat turc, sota l’ideari neo otomanista del president Recep Tayyip Erdogan, està desenvolupant una guerra cruenta contra els kurds tant a Turquia com en els Estats de Síria i l’Iraq, amb la clara intenció de realitzar un genocidi cultural i ètnic. La invasió turca sobre el territori sirià ha demostrat que la intenció del govern no és acabar amb el Daesh, sinó frenar l’avanç del poble de Rojava, causant centenars de desplaçats, morts i destrucció d’infraestructures. En l’Estat de l’Iraq, Turquia bombardeja les àrees de la guerrilla i manté les seves tropes terrestres il·legalment. A Turquia el govern, sota el pretext de l’estat d’emergència, està desenvolupant purgues massives contra funcionaris, polítics, periodistes i jutges, arrestant a desenes de ciutadans i destituint alcaldies democràticament triades. Continuen els tocs de queda en ciutats i pobles, que han causat la destrucció de barris sencers, terres de cultiu i boscos, i han provocat més de mig milió de desplaçats interns i la mort de desenes de civils en una guerra silenciada que s’estén des de 2015.

Fem una crida a la solidaritat internacionalista amb els pobles oprimits.

Per tot això exigim que es respectin els drets humans i realitzem les següents demandes:

  • L’obertura d’un corredor humanitari a Kobane i la fi de l’embargament econòmic a Rojava.
  • El cessament de la repressió de les forces de seguretat turques contra el moviment pro-kurd.
  • L’alliberament d’Abdullah Öcalan i la fi del seu aïllament. L’alliberament dels presos polítics
    de Turquia, especialment dels malalts greus la vida dels quals corre un gran perill.
  • La retirada del PKK de la llista d’organitzacions terroristes.
  • El suport actiu al poble kurd, en forma de col·laboració econòmica i política.

Per la solidaritat internacional entre pobles

Visca la resistència del Kurdistan! Biji Berxwadana Kurdistan!


https://azadiplataforma.wordpress.com