ActivitatsComunicats i textosEducacióLaboral

18G #AraTocaVaga. Recuperem el que es nostre.

#AraTocaVagaAraTocaRuptura
El dimecres 18 de gener de 2017 es debatran en el Parlament les partides que seran destinades a Educació. EMBAT considera que és important secundar i donar suport a les mobilitzacions que tindran lloc aquest dia per pressionar el parlament català i evitar la continuïtat de les retallades i l’austeritat cap a l’Educació Pública. Per a això, CGT ha convocat una vaga als centres educatius públics, i una concentració de 12 a 14 hores davant del Parlament, sense descartar futures accions. Així mateix el 9 de febrer, quan ja estaran decidides les partides i es procedirà a la seva definitiva aprovació, està convocada una altra jornada de vaga, perquè la lluita no acaba ni comença amb l’aprovació d’uns pressupostos.

Pensem que no només cal defensar el que ens queda, sinó també passar a l’ofensiva exigint una educació pública de qualitat. En aquest sentit, ens cal activar mobilitzacions amb propostes, reivindicacions i fulls de ruta d’avançada, com els exposats en el manifest unitari en favor de revertir les retallades, que a més millori les condicions del personal docent i la qualitat de l’Educació. També és clau en el procés de mobilització, l’elecció de la data per a les convocatòries de vaga, ja que difícilment aconseguirem situar el conflicte i el debat en millors condicions que quan les partides pressupostàries estiguin sent debatudes (18 de gener), no quan ja hagin estat assignades (9 de febrer). Per això, és important secundar i donar suport a totes les mobilitzacions convocades, i més contundentment la vaga del 18 de gener, una jornada de vaga plantejada en un moment de reflux generalitzat del moviment popular i sindical, i que ens marca a la resta de sectors socials el camí a seguir davant d’unes polítiques socials i econòmiques continuistes, gens rupturistes amb el model neoliberal, i d’obediència estatal.

Finalment, fem una crida a tota la comunitat educativa a donar suport i secundar la vaga del 18 gener 2017 així com futures mobilitzacions i accions fins aconseguir les reivindicacions exposades en el manifest. La defensa de l’Educació Pública, com un pas cap a un model realment democràtic i popular, no només és assumpte del personal docent, sinó també de les mares, pares i familiars representats a les AMPA’S, de l’estudiantat i de tota la joventut i la resta de treballadors del nostre Poble. Estenguem la convocatòria a altres sectors i unim-nos a la mobilització, sense descartar cap forma de lluita, utilitzant en cada lloc i moment la que considerem més adequada, convertint el 18 de gener en una jornada de lluita general.