Comunicats i textosInternacional

Aturem la invasió d’Afrin per part de l’estat turc.

Concentració a Barcelona. Divendres 26, a les 18 h. Davant el Consolat de Turquia (Passeig de Gràcia, 7, 08007 Barcelona)

Després de moltes amenaces i atacs esporàdics les tropes turques, amb artilleria pesada, aviació i carros de combat, han iniciat la invasió terrestre i la destrucció del cantó kurd d’Afrin. Aquest territori de Rojava, emplaçat al nord de Síria, és des de fa uns anys una mostra viva de què es pot viure en llibertat i harmonia al bell mig de les castigades terres de l’Orient Pròxim. Fins ara aquesta regió gaudia de certa estabilitat i fins i tot acollia part dels refugiats que fugien del Daesh. Per això mateix l’estat turc ataca Afrin i Manbij: per destruir tot allò que simbolitza, pel racisme i la cerca de venjança per la derrota del Daesh a Raqqa.

La nostra organització es col·loca del costat del poble valent que s’havia alliberat per si mateix i que ara pateix i es defensa. Ens solidaritzem amb totes les víctimes civils d’aquest conflicte que s’obre.

  • Volem denunciar amb totes les nostres forces el caràcter lliberticida i antidemocràtic del règim de Recip Erdogan, que a més és profundament antikurd, ja que es basa tant en el supremacisme islàmic com en el supremacisme turc.
  • També volem fer palès que Erdogan mai hauria atacat el cantó d’Afrin sense el permís de Rússia, el govern de Síria o dels Estats Units. Les implicacions geoestratègiques se superposen a la vida humana o als anhels de llibertat de tot un poble.
  • Denunciar que Erdogan (entre altres països) fa anys que anima, finança, organitzant i arma bandes gihadistes i paramilitars que entren en Síria o Iraq per destruir tant les poblacions sirianes com les kurdes. Occident mira descaradament per un altre costat, pot ser per no provocar a un Erdogan que ja va utilitzar els refugiats com arma política enviant-los a Europa a voluntat.
  • Però no només Occident mira cap a un altre costat a causa dels refugiats, sinó que també el ven armament clau, com els 300 tancs blindats alemanys de tipus Leopard 2A, que ara mateix estan sent utilitzats per envair Afrin.

Per tot això, animem a totes les organitzacions i persones conscients a concentrar-se el divendres dia 26 a les 18h davant del Consolat turc de Barcelona.
#DefendAfrin #AfrinResist #Afrin

Afrin com a Kobane no caurà!