Des d’Embat condemnem les actituds masclistes que s’han exposat a #AnarkoMatxis i les violències que se’n deriven, tant les que assenyalen persones en concret com les que no. En aquest sentit, ens posem a disposició de les dones que les han patit i les seves necessitats.
Lamentem també que persones que ens identifiquem com a anarquistes seguim reproduint aquest tipus d’actituds tot sostentant un sistema opressor com és el patriarcat.
Cal doncs seguir treballant efectivament per eradicar-lo dels nostres espais i pràctiques.
Subscrivim les anàlisis que s’han fet des compte de twitter d’@AnarkoMatxis. Sobretot la crítica que es fa a les org. llibertàries (entre les que ens incloem) on no funcionen les eines de gestió de violència masclista, deixant (des del nostre punt de vista) sense suport orgànic a les agredides.
Qüestionar i assenyalar les companyes que denuncien públicament les agressions que han patit no hauria de ser quelcom tolerable dins els nostres espais.
No podem perdre de vista que els últims responsables de les violències són qui les comet però també qui les empara.
L’anarquisme com a ideologia combat qualsevol tipus de discriminació, opressió i dominació. Per tant un anarquisme que no sigui radicalment feminista no es pot considerar com a tal.
Una altra de les bases fonamentals de l’anarquisme és el suport mutu que cal practicar en tots els eixos d’opressió, no només en aquells en els que som subjecte oprimit.
El feminisme ha de ser dut a la pràtica tant a nivell personal com estructural. No podrem combatre l’estructura patriarcal si no ho fem en el primer lloc on la trobem, és a dir dins nostre i de les nostres organitzacions.
Volem aprofitar per fer autocrítica sobre el temps que hem trigat a emetre aquest posicionament. I posar-nos a disposició per rebre denúncies i crítiques a l’organització i els seus militants pel mitjà que es cregui més oportú.
Menstrestant seguirem treballant perquè Embat sigui un espai radicalment feminista.