InternacionalMoviment AnarquistaRepressió

Suport a les anarquistes sudaneses a l’exili

Actualització – Setembre

Continueu alimentant les nostres compes!

La nostra campanya de solidaritat per a treure les nostres companyes sudaneses de la zona de guerra i posar-les fora de perill es va iniciar el 22 d’agost. Des de llavors, hem recaptat més de 3.300 dòlars d’EUA, una mica més del nostre objectiu mínim. Utilitzarem aquests diners per a treure-les del país, però si volem prosseguir i mantenir fora de perill les nostres companyes durant els pròxims mesos, necessitarem més diners. Si us plau, continueu donant suport a la campanya i ajudeu-nos a posar fora de perill les nostres companyes!

L’exili mai és una decisió fàcil. Mai és una elecció. Sense recursos, pot convertir-se en un autèntic calvari. La solidaritat és la clau per a superar aquests temps difícils.

Vam conèixer al grup d’anarquistes sudanesos de Khartum el febrer de 2022, en el cor dels disturbis revolucionaris que sacsejaven el país des de 2018. Malgrat les barreres lingüístiques, vam aprendre d’elles com entendre millor aquesta revolució i els comitès de resistència que es trobaven en el seu cor. Aquest grup, format principalment per joves estudiants, ha estat fins i tot emulat per un grup anarquista de la Universitat de Dongola, al nord del país.

Igual que diversos països durant la “primavera àrab” de 2011, Sudan es va sumir en una guerra civil a l’abril d’enguany. El general Hemetti, comandant de la milícia “Forces de Suport Ràpid”, va encapçalar una rebel·lió contra l’exèrcit nacional sudanès. Les forces progressistes i revolucionàries del país s’han negat unànimement a fer costat a un bàndol contra l’altre, per la qual cosa es troben atrapades en el conflicte entre aquestes dues faccions reaccionàries militaritzades. Gairebé 5.000 persones han mort en aquesta guerra inútil. Dos milions i mig de persones s’han vist obligades a abandonar les seves llars, 500.000 de les quals han fugit del país. Els saquejos i les violacions van en augment i formen part de l’arsenal d’armes de guerra utilitzades contra els civils.

Les nostres companyes llibertàries encara estan a Sudan esperant poder-hi continuar clandestinament les seves activitats d’agitació. Les proporcionem ajuda financera des d’abans de la guerra i fins i tot també al principi del conflicte. Però la situació s’ha tornat insostenible, i ja no permet cap activitat social o política. Alguns membres del grup van decidir abandonar el país al més aviat possible després que la seva casa fos saquejada i destrossada per les FSR. Han decidit quedar-se de moment, i també estem intentant ajudar-les.

Conjuntament amb companyes radicades en aquesta part del món, estem treballant per a proporcionar-les les millors condicions possibles de supervivència en aquest context. Per a qui s’hi queda, hem d’ajudar-la a cobrir les seves necessitats i reservar diners per si necessiten fer una sortida d’emergència. Per a qui s’hi exilia, necessitem treure-la del país en les millors condicions possibles, evitant els perills que comporta aquest tipus de viatge sense retorn, i permetre-la continuar amb el seu activisme entre la població sudanesa a l’exili i les classes explotades del seu país d’acollida. No obstant això, la regió és molt inestable (guerres civils, cops d’estat i altres règims autocràtics), i de moment no les és possible sortir del país.

Per a això, necessitem diners, i els fons de solidaritat de les nostres organitzacions no basten per si sols. Aquesta és l’estimació de les nostres despeses:

  • Visats: 400 dòlars
  • Viatge: 800 $ (aquesta xifra és incerta, ja que els costos són molt inestables)
  • Primer lloguer al país d’acolliment: 200 $
  • Menjar per a un mes al país d’acolliment: 300 $.
  • Despeses (allotjament, menjar, Internet) durant el temps d’espera a Sudan: 1000 $.
    Mínim: $2700

Aquest pressupost provisional continua sent inestable en un context econòmic i de seguretat en ràpida evolució. Només cobreix les despeses d’un mes, com a mínim. Però la situació és tal que les nostres companyes no podran cobrir les seves necessitats en un sol mes. És molt probable que al final necessitem molt més diners. Qualsevol quantitat donada, fins i tot per sobre d’aquesta quantitat mínima, s’utilitzarà per a cobrir les necessitats quotidianes de les companyes fins que puguin valer-se per si mateixes.

Envieu les donacions a:
Association pour la Promotion de la Solidarité Internationale (APSI)
Place Chauderon 5
1003 Lausanne
Switzerland

IBAN: CH84 0900 0000 1469 7613 8
SWIFT/BIC: POFICHBEXXX
Banc: PostFinance SA; Mingerstrasse 20; 3030 Bern; Switzerland

Signants:

☆Coordenação Anarquista Brasileira (CAB) – Brasil
☆Organisation Socialiste Libertaire (OSL) – Suïssa
☆Federación Anarquista Uruguaya (FAU) – Uruguai
☆Embat, Organització Llibertària de Catalunya – Catalunya
☆Federación Anarquista Santiago (FAS) – Xile
☆Karala – Turquia
☆Black Rose Anarchist Federation / Federación Anarquista Rosa Negra (BRRN) – Estats Units
☆Libertäre Aktion (LA) – Suïssa
☆Union Communiste Libertaire (UCL) – França/Bèlgica/Suïssa
☆Grupo Libertario Vía Libre – Colòmbia
☆Die Plattform – Alemanya
☆Roja y Negra Organización Politíca Anarquista – Argentina
☆Anarchist Communist Group (ACG) – Gran Bretanya
☆Tekoşîna Anarşîst (TA) – Rojava
☆Anarchist Yondae – Corea del Sud
☆Alternativa Libertaria (AL/FdCA) – Itàlia
☆Aotearoa Workers Solidarity Movement (AWSM) – Aotearoa/Nova Zelanda

Comments (3)

  1. […] +info […]

  2. […] (Brasil), Organisation Socialiste Libertaire (Suiza), Federación Anarquista Uruguaya (Uruguay), Embat, Organització Llibertària de Catalunya (Catalunya), Federación Anarquista Santiago (Chile), […]

  3. […] (Brasil), Organisation Socialiste Libertaire (Suiza), Federación Anarquista Uruguaya (Uruguay), Embat, Organització Llibertària de Catalunya (Catalunya), Federación Anarquista Santiago (Chile), […]

Comments are closed.