InternacionalMoviment Anarquista

Terratrèmol a Turquia, Síria i Kurdistan. Campanya de solidaritat.

https://www.anarkismo.net/article/32724
El terratrèmol i la sèrie de tremolors secundaris del 6 de febrer de 2023 han deixat una devastació massiva en regions senceres. A data d’avui, el nombre de morts puja a milers i s’espera que continuï augmentant-hi. A més, milions de persones no tenen accés a l’aigua potable, l’electricitat, el gas, l’energia i altres recursos bàsics.

Les nostres companyes d’organitzacions anarquistes, populars i processos sindicals de base estan treballant en conjunt, involucrades directament en els esforços de socors. Ara estem llançant una campanya de recol·lecció de fons per a donar suport al seu treball.

El règim del Partit de la Justícia i Desenvolupament (AKP) de Recep Tayyip Erdogan ha impedit que les organitzacions progressistes recol·lectin donacions i proporcionin la tan necessitada ajuda i solidaritat. A tall d’exemple, el dia del terratrèmol, a una mostra de solidaritat pròpia de les treballadores i oprimides, el Sindicat Independent de Miners va declarar que estava preparat per a enviar els seus membres a les àrees afectades amb la finalitat de recolzar les operacions de cerca i rescat en les crítiques primeres 24h després del desastre. L’Estat turc, en canvi, els hi ho va impedir per dos dies.

Aquest és un estat que prefereix que els seus treballadors arrisquin la vida sota terra per a lucrar a la classe dominant i no per a salvar la vida de milers de persones atrapades sota els enderrocs de les seves cases. Hi ha també milers de persones enterrades en els edificis construïts per màfies immobiliàries que, amb la complicitat d’un estat que atorga llicències a qui negligentment evita el compliment de les regulacions i codis de construcció, fan el que sigui per enriquir-se ignorant les mesures de seguretat per a reduir costos financers sense importar el cost en vides.

L’ajuda humanitària és segrestada i distribuïda pel PJD (AKP) i els seus oficials feixistes. A més, des de la policia civil han amenaçat amb “desaparèixer” a persones corrents que treballen dia i nit per a alimentar i donar suport a aquelles desplaçades pel terratrèmol. Clarament, l’Estat i els seus defensors estan més preocupats per mantenir el sistema capitalista que per salvar la vida de centenars de milers de persones. És per això que interrompen i retarden els esforços autònoms de solidaritat i suport mutu.

En aquesta horrible tragèdia, que encara està lluny d’acabar-se, el sistema és responsable de més mort i sofriment que el causat pels mateixos desastres naturals. No obstant això, embenarem les nostres ferides amb la solidaritat amb les oprimides, i totes les afectades.

Amb la finalitat de protegir la seguretat de les nostres companyes no revelarem el nom de les organitzacions que rebran les donacions. Coneixem organitzacions anarquistes i processos populars i de base amb els quals hem treballat i en els quals hi confiem plenament.

Les donacions són recol·lectades pels nostres contactes a Suïssa perquè ja hi ha una estructura de solidaritat internacional. Part de les donacions aniran també a la branca suïssa de la Mitja Lluna Roja del Kurdistan.

Envieu les vostres donacions a:

Association pour la Promotion de la Solidarité Internationale (APSI)
Place Chauderon 5
1003 Lausanne
Switzerland

IBAN: CH84 0900 0000 1469 7613 8
SWIFT/BIC: POFICHBEXXX
Name of the Bank: PostFinance SA; Mingerstrasse 20; 3030 Bern; Switzerland

Signat per:

☆ Alternativa Libertaria (AL/FdCA) – Itàlia
☆ Aotearoa Workers Solidarity Movement (AWSM) – Aotearoa/Nova Zelanda
☆ Federación Anarquista Uruguaya (FAU) – Uruguai
☆ Embat, Organització Llibertària de Catalunya – Catalunya
☆ Libertäre Aktion (LA) – Suïssa
☆ Organisation Socialiste Libertaire (OSL) – Suïssa
☆ Grupo Libertario Vía Libre – Colòmbia
☆ Karala – Turquia
☆ Cordenação Anarquista Brasileira – Brasil
☆ Die Plattform – Alemanya
☆ Anarchist Yondae – Corea del Sud
☆ Rusga Libertária – Brasil
☆ Federação Anarquista do Rio de Janeiro (FARJ) – Brasil
☆ Organização Anarquista Socialismo Libertário (OASL) – Brasil
☆ Coletivo Mineiro Popular Anarquista (COMPA) – Brasil
☆ Union Communiste Libertaire (UCL) – França
☆ Tekoşîna Anarşîst (TA) – Rojava
☆ Federación Anarquista de Rosario (FAR) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Cordoba (OAC) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Tucumán (OAT) – Argentina
☆ Organización Anarquista de Santa Cruz (OASC) – Argentina
☆ Black Rose Anarchist Federation / Federación Anarquista Rosa Negra (BRRN) – Estats Units
☆ Federación Anarquista Santiago (FAS) – Xile
☆ Melbourne Anarchist Communist Group (MACG) – Austràlia
☆ Anarchist Communist Group (ACG) – Gran Bretanya

Comments (1)

  1. […] +info […]

Comments are closed.