Comunicats i textos

Construir el gran mur contra la barbàrie de l’Estat

repressióLes classes populars de Catalunya i de l’Estat espanyol, arran de l’onada de protesta social que ha tingut lloc com a resposta a la crisi capitalista, estem començant a sofrir l’entrada a la presó de militants socials i sindicals. Es tracta de la resposta d’un Estat profundament autoritari que no disposa de cap altre mecanisme per gestionar la dissidència que la seva detenció, tortura i empresonament.

Des d’EMBAT volem solidaritzar-nos amb totes aquelles represaliades dels nostres sindicats, barris i organismes socials, tant de Catalunya com arreu dels altres territoris de l’estat espanyol, que estan actualment en risc de sofrir condemnes. Són vaguistes, estudiants, manifestants, i qui, per defensar el nostre futur, van envoltar – vam envoltar – el Parlament de Catalunya. Són les nostres companyes, amigues i veïnes.

Contra la seva repressió, que busca instaurar un clima de por, que vol aïllar-nos de la nostra base social, que pretén convertir-nos en enemics interns, hem de demostrar tot el contrari: que som les seves companyes de treball, de militància, les seves veïnes de tota la vida, que no estan soles ni mai ho estaran. El nostre treball polític és diari, quotidià, de formiga. Contra la repressió hem d’aixecar murs humans de solidaritat, plurals, diversos i vitals, per dir a les nostres companyes que ens tindran al seu costat i que són el millor del nostre poble. Per això estan sofrint la venjança cruel dels de dalt.

La construcció d’aquest gran mur per una vida lliure i digna de ser viscuda és una tasca bàsica de tot el moviment popular. Fem una crida a contribuir a la necessària solidaritat vers a qui ha lluitat i ara és represaliada, a totes aquelles organitzacions sindicals, socials i polítiques que van convocar en el seu moment jornades i vagues generals, per les quals nostres companyes, defensant-nos a totes, estan encausades així com a totes aquelles persones que van ser partícips de les mateixes. No us oblidarem mai.

Llibertat detingudes per lluitar