Comunicats i textos

Un cop més, l’Anarquisme al punt de mira de la repressió: Construïm la solidaritat, construïm l’alternativa!

El dissabte del 27 de febrer, van detenir 8 anarquistes arrel dels aldarulls al vespre i la petita ‘crema’ del furgó de la GUB. Al matí del dimarts 2 de març, els Mossos d’Esquadra van fer escorcolls a les naus okupades a Mataró i Canet de Mar per ordre judicial. Justament l’endemà de l’operació, el jutjat d’instrucció de Barcelona les envia a presó preventiva. La seva maquinaria propagandística posava les operacions policials com si es tractés de desmantellar un grup armat, però en comptes de trobar armes de foc, com quan es detenen neonazis, han trobat peces de roba, cascs de moto, ordinadors i quaderns. Han repetit el mateix discurs de les operacions Pandora i Piñata: anarquistes violentes amb llibres i cinta adhesiva.

Una vegada més les anarquistes som el boc expiatori d’aquest sistema criminal. Una vegada més els seus mitjans ignoren la presumpció d’innocència i reprodueixen les notes de premsa d’lnterior i dels Mossos. Han utilitzat els titulars sobre “anarquistes italians” per amagar les causes del malestar i la ira de la població jove i no tan jove. La violència que denuncien polítics, mitjans i policia cada dia en les manifestacions té origen en la violència quotidiana que elles mateixes provoquen: els desnonaments, el treball precari, els accidents laborals, la violència masclista, l’homofòbia, el racisme, les retallades en serveis públics, la brutalitat policial i la manca de llibertat d’expressió.

Fa poc un mosso va mutilar, un altre cop, un ull a una manifestant. Diuen que no saben qui ha estat i per això seguirà en llibertat. A més, durant la primera setmana de protestes, i com passa en aquestes onades de ràbia, la BRIMO, inspirada per Sherwood, ha corregut desbocada per Catalunya. El mateix ha succeït a la resta de l’Estat espanyol: càrregues indiscriminades amb total impunitat, igual que tots els casos anteriors. Cap investigació, cap responsabilitat. Ningú s’ha preocupat de les ferides provocades per la violència policial. Ningú es preocupa per la noia a qui van mutilar l’ull i que no podrà recuperar. Mentre s’obren titulars de premsa i es celebren cimeres per un petit incendi al costat d’una furgoneta policial, encara els Mossos no han detingut a cap persona per l’incendi amb pintades nazis i feixistes que fa tres anys va destruir l’Ateneu Popular de Sarrià.

Com a anarquistes, lluitem per un model de societat lliure de violències, basada en el suport mutu, la solidaritat, la llibertat i la igualtat. Aquestes setmanes hem sortit als carrers per la llibertat d’expressió i les empresonades, per un treball digne i oportunitats pel jovent, per l’acabament dels desnonaments, contra les violències masclistes, racistes, homòfobes i trànsfobes, contra la brutalitat policial, per la millora i desprivatització dels serveis públics, pel medi ambient i mes. Les anarquistes defensem un món més lliure i més just.

Com a anarquistes, no volem viure en el caos que genera la llei de la selva, com la que vivim actualment amb el sistema capitalista. Volem un món millor i per això aixequem sindicats, ateneus, organitzacions i cooperatives. Per això creem comunitats de lluita a barris i pobles, a empreses i centres educatius.

Volem un món millor, i per això lluitem:

  • Per una economia justa posant la vida al centre i en el repartiment del treball, la riquesa i les tasques reproductives.
  • Per una democràcia directa que emani dels barris i pobles i sigui construïda des de baix cap a dalt.
  • Per preservar la Terra, cuidant el territori sentint-nos-en part d’aquest.
  • Per una societat intercultural i transfeminista, on podem conviure en la diversitat.

Exigim la llibertat sense càrrecs de les anarquistes detingudes/empresonades i de totes les activistes i militants, lluitar per un món millor no és delicte, és totalment legítim i imprescindiblement necessari!

La solidaritat és la nostra millor arma!
Llibertat detingudes per lluitar!
Dissolució de la BRIMO!
Prou repressió a les que lluiten!


Embat, Organització Llibertària de Catalunya
Batzac, Joventuts Llibertàries
Confederació General del Treball de Catalunya
Federació Estudiantil Llibertària
Dones Llibertàries

Comments (3)

  1. […] Catalunya (CGT), la Federació Estudiantil Llibertària (FEL) y Dones Llibertàries publicaron su propio comunicado, que dice que «una vegada més les anarquistes som el boc expiatori d’aquest sistema criminal. […]

  2. […] Catalunya (CGT), la Federació Estudiantil Llibertària (FEL) y Dones Llibertàries publicaron su propio comunicado, que dice que «una vegada més les anarquistes som el boc expiatori d’aquest sistema criminal. […]

  3. […] (CGT), la Federació Estudiantil Llibertària (FEL) et Dones Llibertàries ont publié leur propre communiqué, qui affirme que «une fois de plus, les anarchistes sont le bouc émissaire de ce système […]

Comments are closed.